Archív


Ódy na Lauru

Ódy na Lauru

správa |

Jedinečná správa pre milovníkov poézie. Práve teraz sa môžete na chvíľku zastaviť, sadnúť s vašou obľúbenou šálkou čaju v rukách a vychutnať si tvorivú, poetickú, oslavnú atmosféru, ktorá dýcha z nasledujúcich riadkov. Čítať ďalej »


Zmena je život

Zmena je život

Forty For You |

Hovoria mi niečo tieto slová? Na prvý pohľad sa zdá, že Ježiš hovorí o niečom úplne inom a so Židmi sa moc nechápu. No napriek tomu, na konci „mnohí uverili v neho.“ Ani ja nemusím vždy rozumieť všetkému, čo mi Ježiš hovorí, ale stačí, že porozumiem časti Jeho slov a mám otvorené srdce pre počúvanie, a moja viera sa môže posilniť. Čítať ďalej »


(Ne)beriem do rúk kameň

(Ne)beriem do rúk kameň

Forty For You |

Kto je bez hriechu.... Kto? Také známe slová. Koľkokrát sme ich už počuli. Toto evanjelium má pre mňa viacero rozmerov, nastavuje mi zrkadlo. Vidím tam seba, moje slabosti a hriechy, mojich blížnych s ich chybami a Pánovo milosrdenstvo a lásku k nám všetkým. Čítať ďalej »



Dôv(i)era

Dôv(i)era

Forty For You |

Ježiš v evanjeliu veľakrát vraví aby sme mu verili. ,,Ak uveríš, uvidíš Božiu slávu.´´ Boh dokáže urobiť veľké zázraky aj v našom živote, len musíme robiť, čo nám hovorí, aj keď sa nám to zdá byť zložité alebo nelogické. Čítať ďalej »


Roztržka pre Ježiša

Roztržka pre Ježiša

Forty For You |

Tento príbeh mi veľmi pripomína situácie, do ktorých sa asi aj my často dostávame. Je to vtedy, keď prichádzame do konfliktu –roztržky - pre nejaký princíp, za ktorým si stojíme a reprezentujeme ním Ježiša, jeho učenie. Je to vtedy, keď musíme bojovať za svoje vlastné postoje, myšlienky, názory, správanie... Čítať ďalej »


Ešte neprišla jeho hodina

Ešte neprišla jeho hodina

Forty For You |

Židia mali o svojom Mesiášovi určitú predstavu. Prirodzené. Keď človek niečo očakáva, v mysli si podvedome vytvára predstavu. Akého Mesiáša očakával ľud? Kráľa narodeného v paláci s mnohopočetnou armádou, ktorý príde na svet za zvuku fanfár a zatočí s diablom? Čítať ďalej »



Kresťanský život je svedectvom

Kresťanský život je svedectvom

Forty For You |

Ježiš povedal, že o tom, že ho poslal Otec, svedčia Jeho skutky. Môžeme sa aj my opýtať a zamyslieť – svedčia moje skutky o tom, že nás poslal Otec ako kresťanov do tohto sveta? Môj život má byť svedectvom. Na to netreba slová a siahodlhé diskusie, iba postoje, názory, vystupovanie. Čítať ďalej »