Archív





Viac ako sto mladých vystúpilo na scéne

Viac ako sto mladých vystúpilo na scéne

Humenné |

Saleziánska rodina pripravila v nedeľu 2. februára Don Bosco show s podtitulom „Snívajme s don Boscom“. Tento kultúrno-zábavný program pozostával z divadelných scénok, tanečných či hudobných vystúpení. Hlavnými protagonistami boli deti,mladí a animátori, ktorí navštevujú domy saleziánok a saleziánov. Spolu ich na scéne mestského kultúrneho strediska účinkovalo viac ako sto. Čítať ďalej »



Ako bolo v Kasíne u troch kráľov (R. P. 2014)

Ako bolo v Kasíne u troch kráľov (R. P. 2014)

Košice |

Peknou kávépéčkarskou tradíciou po novom roku sa už stal zábavno-spoločenský (a predovšetkým) hráčsky večer v originálnom kasínovskom štýle. Z organizačno-technických dôvodov sa aktuálny štvrtý ročník neuskutočnil v čase (plus/mínus) sviatku Troch kráľov, ale až v predvečer polročných prázdnin na sklonku januára (a náhodou symbolicky na sviatok sv. Don Bosca; nepochybujeme o tom, že keby tento Čítať ďalej »


Zimné olympijské hry na KVP

Zimné olympijské hry na KVP

Košice |

Je 25.1. a v Košiciach udreli kruté mrazy. V tento deň bolo jednou z najlepších možností ukryť sa niekde v teple (pokiaľ išlo kúrenie). Nastali vo mne obavy, či zima neodradí rodiny s deťmi prísť na tradičný Karneval na ľade organizovaný Mestskou časťou Košice- sídlisko KVP a OZ Laura. Čítať ďalej »


Prišiel až k nám domov

Prišiel až k nám domov

Banská Bystrica |

So sviatkom svätého Jána Bosca sa už niekoľko rokov spájala akcia "Don Bosco Show", plná vtipných scénok a humoru. Tento rok sa ju organizátori rozhodli poňať iným spôsobom. Ako už napovedá samotný názov - Don Bosco u nás doma, don Bosco prišiel za nami. Čítať ďalej »


Hralo sa ako o život

Hralo sa ako o život

Banská Bystrica |

Na piatom ročníku Miniturnaja bl. Laury sa v piatok zišli dievčatá vo veku od 11 do 17 rokov. Súťažilo sa v kalčete a vo floorballe (a neskôr sa k tomu pridal aj neplánovaný turnaj v stolnom tenise), pričom nesmeli chýbať kreatívne názvy súťažiacich tímov ako Muffinky, Čipmankovia, či Snehulienky. Čítať ďalej »


Novocačka ako odmena

Novocačka ako odmena

Humenné |

V piatok 24. januára si animátorky stretka Kyslé žížalky pripravili pre svoje zverenkyne nocovačku. Spoločne ju strávilo desať dievčat vo veku 12 až 14 rokov v dome sestier saleziánok. Čítať ďalej »