Archív


Ako vychovávať srdcom

Ako vychovávať srdcom

Vides |

Víkend na prelome februára a marca sa pre veselú kopu mladých ľudí – videsákov – začal hromadným presunom na miesto stretnutia – domček Carmagnola v Liptovskej Štiavnici. Príprava na misijné leto sa niesla v hesle dobrovoľník – salezián. Čítať ďalej »


Stopli nám to v polke

Stopli nám to v polke

Bratislava - Kremnická |

Keď som prišla, prípravy výborného jedla boli v plnom prúde. Každá mala za úlohu potešiť stretko nejakým malým gestom. Jedna urobila tortu, druhá doniesla jahody, ďalšia nám prečítala text z knihy Rómeo a Júlia. Mali sme veľmi peknú prezentáciu, ktorou zhrnula jedna z nás život v tomto spoločenstve. Čítať ďalej »


V dobrom aj v zlomová stránka

V dobrom aj v zlomová stránka

Forty For You |

Slová o utrpení a obeti sa nám nepočúvajú dobre. Je to skôr téma, ktorej sa vyhýbame, a keď ide o nejaké obety a utrpenie v našom živote, týchto myšlienok sa úplne stránime. Vybrať si utrpenie – v tom je niečo zlé. Vybrať si však Božiu vôľu, hoci je sprevádzaná utrpením – to je už úplne niečo iné. Čítať ďalej »


Pôst je dažďom, aby človek zakvitol

Pôst je dažďom, aby človek zakvitol

Forty For You |

Pôst je apgrejdom pre vzťah s Bohom. Skvalitňuje a zintenzívňuje komunikáciu, a tým aj našu blízkosť pri Bohu. Postiť sa neznamená byť zamračený alebo každému hovoriť, že dnes nejem sladkosti či nepočúvam hudbu... Je to činnosť, ktorá pramení v najväčšej hĺbke srdca a jej cieľom je absolútna blízkosť pri Bohu. To znamená, že pôst nerobí človeka smutným a otráveným, ale práve naopak. Je dažďom pre Čítať ďalej »


Partia, lentilky, spolupráca...

Partia, lentilky, spolupráca...

správa |

...týmto trojpomenovaním charakterizovala stretnutie garantov Ciest zrenia v Melčiciach jedna z účastníčok. Stretnutie v duchovnom centre františkánok, Sestier premenenia Pána sa udialo tretí februárový týždeň, zhruba mesiac pred jarnými kurzami. Čítať ďalej »