Archív


Hrdinská voľba jedného človeka

Hrdinská voľba jedného človeka

Forty For You |

Liturgický kalendár nám vždy 19. marca ponúka spomienku na sv. Jozefa, ženícha Panny Márie. Božie Slovo o jeho vlastnostiach píše len málo, a zmieňuje sa o tom, že Jozef bol človek spravodlivý. Myslí sa tým však veľmi veľa – máme totiž pred sebou človeka, ktorý zachovával Boží zákon a vytrvalo podľa neho žil. Čítať ďalej »


Facebookový projekt Za ruky povzbudzuje k čistote sŕdc

Facebookový projekt Za ruky povzbudzuje k čistote sŕdc

správa |

eRko - Hnutie kresťanských spoločenstiev detí a Laura, združenie mladých spustili na sviatok sv. Valentína 14. februára facebookovú stránku s názvom Za ruky. Názov Za ruky hovorí o tom, aby mladí držali spolu vo svojich bojoch o čistotu srdca, v objavovaní tajomstva a krásy ženskosti a sily a poslania mužskosti. Za ruku ich pritom vedú mnohí svätí a kresťanskí myslitelia, ktorých citáty sa spolu s Čítať ďalej »



Zbraň, ktorá nie je z tohto sveta

Zbraň, ktorá nie je z tohto sveta

Forty For You |

Odpustenie. Slovo, ktoré dnes v Evanjeliu rezonuje. Je to akoby zbraň z Božieho kráľovstva. Jeden neslávne známy Rus povedal: „Učiť sa, učiť sa, učiť sa!“ Dnes mi je cez toto Slovo opakované: Odpúšťaj, odpúšťaj, odpúšťaj! Čítať ďalej »


Michalovce cestovali svetom

Michalovce cestovali svetom

Michalovce |

„Cesta okolo sveta za 3 dni“ bola téma tohtoročného prímestského tábora v našom stredisku u sestier saleziánok.Vydali sme sa na dobrodružnú cestu svetom. A čo sme spolu zažili? Deti privítal sympatický pilot a nechýbali letušky a stewarti, ktorí ich sprevádzali počas letu okolo sveta. Čítať ďalej »


Zmena je život

Zmena je život

Forty For You |

Dnešné zamyslenie skúsme urobiť ináč. Je nedeľa, nemáme sa kam ponáhľať, poďme na to tak pokojnejšie. Dnešné evanjelium totiž hovorí o premene. Skúsme sa ale pozastaviť nad niektorými myšlienkami a obzrime sa, ako to bolo s Božími premenami v našom živote, preto si ešte raz prejdime Evanjelium. Čítať ďalej »


Jarný prímestský tábor Anidor

Jarný prímestský tábor Anidor

Košice |

Zamysleli ste sa nad tým, akého pôvodu je slovo Anidor? Je to veľmi jednoduché. Stačí si ho prečítať odzadu a hneď pochopíte hlavnú myšlienku tohto- ročného jarného tábora, ktorý je jednou z ponúk Mestskej časti Košice- sídlisko KVP a OZ LAURA. Tábor- RODINA Čítať ďalej »



Začína kampaň k Dňu počatého dieťaťa

Začína kampaň k Dňu počatého dieťaťa

správa |

25. marec – Deň počatého dieťaťa („DPD“), je pravidelná celoslovenská kampaň mimovládnych organizácií združených vo Fóre života, ktorou chcú šíriť úctu ku každému počatému ešte nenarodenému dieťaťu. 25. marca slávia sympatizanti Deň počatého dieťaťa a v období okolo tohto termínu sa uskutočňujú rôzne aktivity poukazujúce na potrebu chrániť ľudský život od počatia. Čítať ďalej »