Archív



Sr. Carla Castellino uvedie do úradu novú predstavenú

Sr. Carla Castellino uvedie do úradu novú predstavenú

správa |

Novou provinciálnou predstavenou Inštitútu Dcér Márie Pomocnice na Slovensku sa stane sr. Jana Kurkinová, ktorú do tejto služby v januári 2012 menovala generálna prestavená saleziánok sr. Yvonne Reungoat. Novú predstavenú uvedie do služby sr. Carla Castellino, delegátka generálnej predstavenej a členka generálnej rady. Čítať ďalej »


Mediálna škola chystá prekvapenia. Odhalia ich čoskoro

Mediálna škola chystá prekvapenia. Odhalia ich čoskoro

MeŠ |

Prípravný tím MeŠky sa rozrastá a pripravuje novinky. Na súčasných žiakov a budúcich účastníkov kurzu čakajú lákavé prekvapenia. Rozhodlo sa o tom v sobotu na porade hlavného prípravného tímu, niektorých stálych lektorov, saleziánov a saleziánok. O čo presne ide, sa dozvedia mladí už čoskoro a krátko na to sa spustí aj prihlasovanie nových záujemcov. Čítať ďalej »



JA V ♥ SVETLO MÁM

JA V ♥ SVETLO MÁM

Vides |

Rumunské mestečko Aleşd sa stalo počas posledných júlových dní pôsobiskom troch dobrovoľníkov – Janky, Lukyho, Lucky pod vedením Márie Rehákovej FMA a Márie Svoreňovej FMA. Spoločne s rumunskými animátormi sa v tomto multikultúrnom meste podieľali na spríjemnení letných prázdnin tak slovensky ako aj rumunsky a maďarsky hovoriacim deťúrencom. Čítať ďalej »


Odchádzame na misie!

Odchádzame na misie!

správa |

Mili priatelia... cari amici... shokut te dashur!!! Cesta to bude ďaleká - autom 16 hodín na juh. Cesta k zmene pohľadu na skutočnosti v inej kultúre, mentalite a jazyku. To všetko nás čaká od 18.6.- 10.7. 2012 v Albánsku. Čítať ďalej »



Domka má novú prdedsedníčku

Domka má novú prdedsedníčku

správa |

„Po viac ako piatich rokoch intenzívnej prítomnosti v našom slovenskom saleziánskom svete, som sa po dlhších diskusiách, v hľadaní a modlitbe rozhodla odovzdať predsednícku štafetu ďalej aj napriek tomu, že mandát, ktorým ste mi prejavili vašu dôveru pred viac ako rokom, ešte neuplynul,“ týmto začala svoj list saleziánskej rodine už bývala predsedníčka Slávka Brigantová. Čítať ďalej »


Chatovačka s dievčatami z Plaveckého Štvrtka

Chatovačka s dievčatami z Plaveckého Štvrtka

Vides |

Božia vôľa je nevyspytateľná a keď je Vašou túžbou ju plniť, tak sa v živote určite nebudete nudiť :). Mňa Pán pred pár rokmi nečakane priviedol na 3 mesačnú stáž do sociálnej ubytovne plnej Rómov a nádherných rómskych detičiek a mladých, ktorým som sa mala venovať. Čítať ďalej »