Archív


VIDES sa prehupol cez štvrťstoročie

VIDES sa prehupol cez štvrťstoročie

Vides |

V dňoch 1.- 4. novembra sa uskutočnil 10. medzinárodný kongres dobrovoľníkov VIDES-u na tému “Recall-Rejoice-Renew” (spomínať, radovať sa, obnovovať). Spomínať a radovať sa, pretože VIDES tento rok oslavuje 25 rokov od svojho založenia, obnovovať, pretože tento kongres je príležitosťou na zdieľanie dobrých skúseností z praxe, na prehĺbenie identity VIDES-u a ako podnet pre dobrovoľníkov, aby Čítať ďalej »


Už neskúšajú moje hranice

Už neskúšajú moje hranice

Bratislava - Kremnická |

Je tomu presne desať rokov, čo ma sestry MC (misionárky lásky) zobrali zo sebou prvýkrát do rómskej osady v Plaveckom Štvrtku. Bol som študentom 5. ročníka sociálnej práce a môj prvoplánový cieľ bol urobiť v rómskej osade výskum na moju diplomovú prácu. Navštívili sme zopár rodín. Keď sme potom stáli v Plaveckom Štvrtku na zástavke, tak som si uvedomil, že sa mi trasú kolená. Čítať ďalej »


Domka, všetko najlepšie!

Domka, všetko najlepšie!

správa |

Áno, združuje vyše 8 550 detí a mladých z rôznych kútov Slovenska. V poslednom roku zabezpečila 1 790 podujatí, na ktorých sa stretlo vyše 83 450 účastníkov. Každoročne pripravuje desiatku táborov pre vyše 7000 deciek. Áno, áno, je to naša sestra (alebo brat? :)) DOMKA!!! A práve dnes oslavuje svoje 21. narodeniny :) Čítať ďalej »



Tancovali aj vo fontáne

Tancovali aj vo fontáne

Kultúrny tím |

Laurácke strediská opäť raz roztancovali Bratislavu. TeenDance už po tretíkrát obsadil Mamateyku a počas víkendu 19.-21.októbra predstavil tanečníčky zo stredného a východného Slovenska. Účastníci tancovali všade, kde sa len dalo. Dokonca aj vo fontáne. Čítať ďalej »


Misie v oratku

Misie v oratku

Trnava |

S bližiacou sa misijnou nedeľou sme v našom stredňajsom oratku 17.10.2012 priblížili deťom misie a misijne kraje netradične Čítať ďalej »



Prváci z Mediálnej školy chcú posúvať médiá vpred

Prváci z Mediálnej školy chcú posúvať médiá vpred

MeŠ |

Rekord je na svete! Prvý kurz nového ročníka saleziánskej Mediálnej školy navštívil zatiaľ najvyšší počet účastníkov v jej histórii. 33 mladých stredoškolákov z celého Slovenska sa naučilo základy tvorby žurnalistického textu a nazrelo aj do zákulisia médií a ich logiky. Niektorým sa dokonca ťažko odchádzalo domov. Čítať ďalej »


Tajomstvo animátorstva I.

Tajomstvo animátorstva I.

Trnava |

V dňoch 12.-14.10.2012 sa niektoré dievčatá z trnavského strediska vybrali do krásneho prostredia Malých Karpát, presne na Jahodník, čo je časť Smoleníc. Prišli, aby zažili akčný víkend o dobrodružstve animátorstva. Čítať ďalej »


Sviečka za nenarodené deti

Sviečka za nenarodené deti

správa |

Život je cenný dar. Už od počiatku. No nie všetci ľudia sú toho istého názoru. Fórum života preto každoročne 2. novembra organizuje projekt Sviečka za nenarodené deti. Chceš sa stať súčasťou ochrany života na Slovensku cez projekt Sviečka za nenarodené deti aj TY? Čítať ďalej »