Archív



Nie je dôležité vyhrať, ale zúčasniť sa

Nie je dôležité vyhrať, ale zúčasniť sa

Športový tím |

Ani tento krát sa nezabudlo na heslo: „každá lopta na ihrisku je hrateľná“ a tak vydali dievčatá zo seba maximum. Absolvovali sme 2 tréningové jednotky, na ktorých sme sa snažili zohrať, hoci sme sa poznali po mene len pár hodín. Po tvrdej práci, nasledovalo trochu oddychu a odreagovania v Aquaparku, ktoré každému veľmi dobre padlo. Toto sústredenie sme zvládli a tešíme sa na ďalšie v januári Čítať ďalej »


On nie je z tohto sveta!

On nie je z tohto sveta!

Projekt:Vianoce! |

Nieže by sa tu nezmestil, alebo by sme ho tu nechceli (aj keď niekedy to tak vyzerá), ale On má lepší svet. Má NEBO! Miesto, kde sa všetci majú radi. Miesto, kde sú všetci obklopení obrovskou a večnetrvajúcou LÁSKOU. A preto prišiel aj k nám, na zem, aby nám to pripomenul - že na nás čaká v nebi. Že nám tam pripravil špeciálne miesto – hneď blízko Neho. Čítať ďalej »


Máme veľa spoločného

Máme veľa spoločného

správa |

Ȏsme generálne zhromaždenie európskeho Saleziánskeho mládežníckeho hnutia (SYM Europe) usporiadal tzv. „Small team“ SYM na čele s koordinátorom pre Európu, slúžiace ako priestor pre každoročné zdieľanie skúseností z rôznych regiónov. Čítať ďalej »


Odvaha! vravela si odmala

Odvaha! vravela si odmala

Šamorín |

Tento rok je hlavnou hrdinkou šamorínskeho oratka Main - sv. Mária Dominika Mazzarellová. Decká už s ňou prežili množstvo udalostí z jej detských čias. Main je však v živote našich oratkáčov reálny vzor. Napríklad, všimli sme si, že odkedy Main nakupovala v našom oratkovskom bufete, deti si viac šetria peniaze, alebo kupujú sladkosti aj pre svojich kamarátov. Čítať ďalej »


V dosahovaní animátorskej méty

V dosahovaní animátorskej méty

Trnava |

9.-10.november 2012 neboli takými hocijakými dňami v trnavskom stredisku u saleziánov. Počas týchto dní sa dievčatá, nádejné animátorské duše, stretli, aby spoločne podrástli v dosahovaní animátorskej méty. Čítať ďalej »


 Giga súboj pohlaví

Giga súboj pohlaví

Humenné |

„Saleziánske mládežnícke stredisko uvádza giga súboj pohlaví“ týmito slovami sa začal program pre humenských mladých v sobotu 27. októbra. Čítať ďalej »


Blahorečia sympatickú misionárku z pralesa

Blahorečia sympatickú misionárku z pralesa

Vides |

Jej misionársky život v pralese bol plný rozmanitých dobrodružstiev. Všetci ju tam potrebovali a ona nikdy neodmietla ošetrovateľskú pomoc. Volali ju babička. V sobotu 24. novembra 2012 bude sr. Mária Troncattiová FMA blahorečená v ekvádorskom meste Macas. Zapíše sa tak ako dvadsiata do radu saleziánskych blahoslavených (okrem dvoch početných skupín španielskych mučeníkov). Čítať ďalej »


Blahoslavená svätorečenou?

Blahoslavená svätorečenou?

správa |

Konečne prišiel čas, aby sme sa Vám priznali. Nasledujúcich 12 mesiacov bude plných osláv. Prečo? Blíži sa nám totiž 20. výročie založenia Laury. Už teraz sa môžete tešiť na rôzne aktivity, o ktorých Vás budeme postupne informovať. Čítať ďalej »