Čím žijeme


O nás   Príprava   Čím žijeme   Galéria   Podporte nás   Kontakt   2%

 

 

Ukrajina cez rok po prvé...

Ukrajina cez rok po prvé...

Vides |

Šesť odhodlaných Slovákov – tri Slovenky a traja Slováci sa v dátume 12.-16.11.2015 rozhodli vycestovať na dlhú cestu do ukrajinského Ľvova, kde sa historicky po prvý krát konal Kurz pre animátorov. Čítať ďalej »


Bol s nimi!

Bol s nimi!

Vides |

Prvý novembroví víkend bol pre mladých Videsákov stretnutím s Bibliou. Absolvovaním prvej časti programu Emauzy v sprievode so sv. Františkom z Assisi nazreli do historických, prírodopisných a geografických zákutí sv. Písma. Celé stretnutie sa nieslo v duchu "..priblížil sa k nim sám Ježiš." Čítať ďalej »



Videsáci opäť spolu

Videsáci opäť spolu

Vides |

Posledný septembrový víkend sa skupina nadšených videsákov stretla na 0.stretku v Liptovskej Štiavnici. Víkend plný zážitkov sa niesol v duchu zdieľania, misijní dobrovoľníci porozprávali svoje dojmy, skúsenosti a zážitky z leta, noví mali možnosť nahliadnuť do života VIDESu. Čítať ďalej »


Ako bolo na Luníku

Ako bolo na Luníku

Vides |

Toto leto videsáci pôsobili medzi deťmi z Luníka IX v historickom počte. Dve dievčatá pomáhali na dievčenskom pobytovom tábore na Borde a spolu s ďalšími piatimi dobrovoľníkmi aj na prímesťáku. Čítať ďalej »


Moja skúsenosť s Rumunskom

Moja skúsenosť s Rumunskom

Vides |

Už počas roka, v ktorom sme sa pripravovali na našu misiu s deťmi som rozmýšľal a predstavoval si, aké to asi bude. Aké budú deti? V akom prostredí to bude? Ako to všetko zvládnem? Mám vlastne na to? S kým tam pôjdem? A hlavná otázka - kam vlastne pôjdem? Tieto otázky sa mi hnali hlavou, a to najmä v deň, keď sme si vyberali destináciu. Moja voľba bolo Rumunsko. Dôvod bol jednoduchý – potrebovali Čítať ďalej »



Dva týždne na Ukrajine

Dva týždne na Ukrajine

Vides |

26.9. sme sa všetci, niektorí viac, iní menej skúsení animátori, stretli v Michalovciach, skadiaľ sme vyrážali na cestu plní očakávaní. O tom, že sme vstúpili do úplne iného sveta sme sa presvedčili v Užhorode, hneď pri nástupe do vlaku. Spoznávali sme novú kultúru a stretli sa s priateľskými ľuďmi. Čítať ďalej »



Misia: Boľkovce, Kokava nad Rimavicou

Misia: Boľkovce, Kokava nad Rimavicou

Vides |

„Choďte do celého sveta a hlásajte evanjelium“ (Mk 16,15) My sme povedali ÁNO a išli sme. Hoci sme ostali tu na Slovensku, predsa bolo pre niektorých z nás veľkou obetou docestovať až do Boľkoviec alebo Kokavy nad Rimavicou. Naša misia sa začala presne 19. júla a s nádejou, že všetka námaha mala zmysel, sme ukončili druhý tábor 31. júla. Čítať ďalej »