Čím žijeme


O nás   Príprava   Čím žijeme   Galéria   Podporte nás   Kontakt   2%

 

 

Lúčenie so slzami v očiach

Lúčenie so slzami v očiach

Vides |

Tretí júlový týždeň, sme sa dvanásti dobrovoľníci presunuli na našej misijnej púti do Chudlova, kde náš čakalo vrúcne privítanie a prijatie nielen zo strany otca Vasiľa, pani Irky a ich troch malých dievčat, ale aj od miestnych detí, ktoré nás už poznali, alebo aj nie. Čítať ďalej »


Letný tábor v Nitre

Letný tábor v Nitre

Vides |

Koncom júla, v čase od 20.7. do 24.7., sa konal každoročný letný tábor pre deti z Orechovho dvora. Sú to malí Rómikovia, ktorí si počas školského roka za usilovnosť, poslušnosť a školskú dochádzku vyslúžia odmenu bezplatného tábora. Pripravujú im ho sestry Saleziánky (pracujú s nimi celý rok v školách priamo v osade) v spolupráci s dobrovoľníkmi z Nitry, pánom farárom a o pomoc požiadali aj nás – Čítať ďalej »



VIDES – misie začínajú

VIDES – misie začínajú

Vides |

Boľkovce - juhoslovenská obec. Vzdialenosť od Lučenca - 9 km. Počet obyvateľov 669, z toho 168 maďarskej národnosti. Skladá sa z dvoch častí, samostatnej obce a 3 km od nej vzdialenej Osady. K tomu pripíšte dátum 10.-12.4.2015. Výsledok? Posledné formačné stretnutie videsákov pred letnými misiami s názvom: Dobrovoľník - misionár!!! Čítať ďalej »


Láska, ktorá predchádza hriech

Láska, ktorá predchádza hriech

Vides |

Mladí, spoločenstvo, odkaz don Bosca, vízia, oratórium – to všetko v sebe ukrýva aj bratislavská Mamateyka (pre tých, ktorí by náhodou nevedeli, tak sa jedná o saleziánske stredisko, nachádzajúce sa v najväčšej bratislavskej mestskej časti, v Petržalke). A práve sem viedli cesty mladých videsákov z mnohých kútov Slovenska v dňoch 13.- 15.2 2015. Čítať ďalej »


Krík horel, ale nezháral - Emauzy II

Krík horel, ale nezháral - Emauzy II

Vides |

Látky - dedinka niekde medzi kopcami stredného Slovenska - autobus tu má konečnú, takže slovo „niekde“ presne vystihuje „kde“. Miesto stretnutia sa s Písmom, v saleziánskom duchu. A tak sme sa tu zišli, desať ľudí, z toho dve sestry a možno aj nejaká budúca, a Boh tiež sľúbil účasť. Bez Neho by to asi ani nemalo zmysel. Čítať ďalej »


Zákutia labyrintu V?

Zákutia labyrintu V?

Vides |

Vyznať sa v spleti chodieb labyrintu je dobrodružstvo, zábava ale i vernosť a odvaha v námahách. Kto do neho vstúpi, musí nájsť cestu von. Čítať ďalej »


Neboj sa nazrieť do zákutí tajomstva

Neboj sa nazrieť do zákutí tajomstva

Vides |

Šanca vyskúšať svoje komunikačné zručnosti so sebou, s druhými, ale hlavne s Bohom. V priebehu troch dní v strede decembra mali viacerí VIDES dobrovoľníci – začínajúci svoju prípravu – zastaviť sa a zamyslieť sa nad témou: Aktuálnosť Svätého písma pre môj život. Čítať ďalej »


VIDES  je nákazlivý ako vírus

VIDES je nákazlivý ako vírus

Vides |

„Misijné dobrovoľníctvo sa rýchlo šíri a pre mnohých ma celoživotné následky,“ konštatovali účastníci stretnutia v bratislavskom saleziánskom stredisku na Miletičovej. Čítať ďalej »


Je to výzva!

Je to výzva!

Vides |

V poslednom novembrovom víkende a zároveň v prvom víkende (pokiaľ ide o cirkevný kalendár) dorazila partia mladých VIDESákov do priam rozprávkovej dedinky. Stretli sa tu, aby sa zúčastnili druhého formačného víkendu dobrovoľník kresťan vo forme projektu Emauzy 1. Čítať ďalej »