Čím žijeme


O nás   Príprava   Čím žijeme   Galéria   Podporte nás   Kontakt   2%

 

 

Novembrový VIDES víkend online

Novembrový VIDES víkend online

Vides |

Tohtoročné novembrové stretnutie Vides víkendu sa konalo 26.11. - 28.11.2021. Žiaľ, situácia nám nedovolila stretnúť sa fyzicky, a preto sme sa presunuli už do známeho online priestoru. Počas víkendu sme prebrali nasledujúce okruhy tém: kritické myslenie, harmonický životný štýl a dimenzie človeka. Hosťom víkendu bola Barbora Okruhľanská, ktorá si pre nás pripravila prednášku o mediálnom svete. Čítať ďalej »



VIDES je už dospelák!

VIDES je už dospelák!

Vides |

Je krásne a zároveň dôležité pripomínať si podstatné udalosti, ktoré sa človeku v živote stanú. O to viac, keď sa dotknú života viacerých ľudí. Pred 18 rokmi začal svoju činnosť na Slovensku VIDES, vďaka ktorému mohlo vyše 200 mladých ľudí spoznať krásu darovania sa prostredníctvom misijného dobrovoľníctva. Čítať ďalej »


Buď svetlom pre druhých alebo inak nulté stretnutie VIDESákov

Buď svetlom pre druhých alebo inak nulté stretnutie VIDESákov

Vides |

V piatok 17-teho septembra sme nasadli do vlaku/autobusu a dopravili sa na faru do Lúčok. Víkend sa niesol v duchu neutíchajúcich spomienok na leto. Spolu sme hodnotili, spomínali, prezentovali a zdieľali zážitky, ktoré sme počas leta mali možnosť zažiť. Toto spomínanie bolo spojené s množstvom zábavy, spoločne sme navštívili Kalameny, užili si piatkový či sobotný večer, ktorý niesol názov Čítať ďalej »


Orechov dvor – doučovanie

Orechov dvor – doučovanie

Vides |

Misia v rómskej osade Orechov dvor prebiehala od 16.8.2021 do 1.9.2021 a niesla sa v nádychu množstva prepočítaných príkladov, prečítaných strán čítanky, precvičeného pravopisu či zopakovania si základných geometrických tvarov. O tom ako to celé prebiehalo a čo bolo super sa dočítame v nasledujúcich riadkoch. Čítať ďalej »


Rumunsko

Rumunsko

Vides |

Milované Rumunsko. Krajina, ktorá si získala moje srdce nie pre jej prírodné krásy, či obdivuhodné pamätihodnosti, ale vďaka vzácnym chvíľam s ešte vzácnejšími ľuďmi. Čítať ďalej »


Výletníci

Výletníci

Vides |

Ako to už každé leto býva, aj tento rok sa uskutočnil v Boľkovciach tábor pre deti. Keďže to epidemiologická situácia trochu komplikovala, tábor bol len prímestský. Čítať ďalej »



František z Assisi v Kuchyni

František z Assisi v Kuchyni

Vides |

Prímestský tábor s témou sv. František z Assisi sa konal koncom júla od 26.7 - 30.7.2021 v dedine zvanej Kuchyňa, pre cca 35 lokálnych detí. Obecné zoskupenie mamičiek, ktoré sa naplno angažujú v kultúrnom živote obce, vnímali potrebu zrealizovať letný tábor pre deti. Na pomoc si pozvali nás, dobrovoľníkov z VIDES-u. Čítať ďalej »


Buď svetlom pre druhých

Buď svetlom pre druhých

Vides |

Misijná organizácia VIDES pozýva mladých k dobrovoľníctvu. Motto akreditačného vzdelávania v novom školskom roku je Buď svetlom pre druhých. Dobrovoľníkov, ktorí sa rozhodnú zažiť misie doma i v zahraničí, čaká päť formačných stretnutí s vyvrcholením na letnej misijnej skúsenosti. Čítať ďalej »