Archív



Rok 2000 - 7. narodeniny

Rok 2000 - 7. narodeniny

správa |

Sedem... Sedmička je zaujímavé číslo. Jedni o nej hovoria ako o šťastnom čísle (veď ju nosil aj Backham na drese:), iní ju považujú za magické číslo (7 divov sveta), iní za rozprávkové číslo (Snehulienka a 7 trpaslíkov) a pre ďalších znamená plnosť (7 darov Ducha Svätého, 7 sviatostí a dokonca plnosť plností – keď Ježiš hovorí, že nie 7, ale 77 ráz máme odpustiť). Čítať ďalej »


Stredoslovenské misie

Stredoslovenské misie

Vides |

V polovici júla sa naša videsácka partia stretla v stredoslovenskej obci Boľkovce, kde sme mali pobytový tábor pre deti vo veku 6-13 rokov. Po jeho skončení sme sa presunuli na chatu v lese neďaleko Kokavy nad Rimavicou. Čítať ďalej »



Otvárame Mediálnu školu!

Otvárame Mediálnu školu!

MeŠ |

S prichádzajúcim začiatkom školského roka otvárame aj nový ročník Mediálnej školy. Známe sú už aj termíny kurzov pre druhákov, ktoré sa uskutočnia tradične na SOŠ sv. Jozefa Robotníka v Žiline. Prváci sa stretnú 15.-17. novembra a druháci budú pokračovať už 11.-13. októbra 2013. Čítať ďalej »




Dávid – ten, ktorý bojoval s obrom...

Dávid – ten, ktorý bojoval s obrom...

Michalovce |

Počas tretieho augustového týždňa prebiehal v Michalovciach prímestský tábor. Saleziánske stredisko sa spolu s bratmi saleziánmi, sestrami saleziánkami, animátormi a deťmi prenieslo do čias Starého zákona. Spoločne sa snažili odkryť tajomstvo odvahy malého Dávida, ktorý premohol mocného Goliáša. Čítať ďalej »



Devlá, tu sal muro Devlá ...

Devlá, tu sal muro Devlá ...

Vides |

Takto znel cigánsky preklad táborovej hymny „Ježiš, ty si môj Ježiš“ v osade na Orechovom dvore v Nitre, kde žije približne 200 ľudí a kde Videsáci prežili poslednú tohtoročnú letnú misiu. Čítať ďalej »