Archív


DOMKA oslavuje 22 rokov

DOMKA oslavuje 22 rokov

správa |

Viac ako 8 000 detí a mladých z celého Slovenska dnes spájajú narodeniny. Domkári, ako sa nazývajú členovia organizácie Domka – Združenie saleziánskej mládeže, oslavujú predposledný októbrový deň roku 2013 už 22. výročie svojho vzniku. Čítať ďalej »


Contemplatio

Contemplatio

Vides |

Posledný septembrový víkend sa v malebnom prostredí Podpoľania, na Látkach, stretla partia mladých ľudí, s cieľom zúčastniť sa víkendu nazvaného Emauzy IV. Čítať ďalej »



Fotením vidíme svet hlbšie

Fotením vidíme svet hlbšie

Banská Bystrica |

Masmediálna komunikácia hrá v dnešnej spoločnosti dôležitú rolu. V televízii, rádiu, novinách, či na internete sa odohráva tvrdý boj o priestor pre propagáciu a o záujem diváka. V saleziánskych strediskách robíme poctivé a kvalitné akcie fungujúce na báze dobrovoľníctva. A tie si rovnako zaslúžia kvalitnú propagáciu, pomocou ktorej môžeme informovať a oslovovať ľudí. Veď sa cez ne snažíme Čítať ďalej »


Sviečka za nenarodené deti

Sviečka za nenarodené deti

správa |

Hlavnou myšlienkou projektu Sviečka za nenarodené deti je spojiť spomienku na všetkých verných zosnulých, ktorú slávime 2. novembra, so spomienkou na nenarodené deti, ktoré zomreli pri umelom alebo spontánnom potrate. V modlitbách chceme pamätať aj na rodičov týchto detí, i na tých, čo vykonávajú alebo aktívne podporujú umelé potraty. Čítať ďalej »


Priateľstvom a odvahou proti zrušeniu Laury v Humennom

Priateľstvom a odvahou proti zrušeniu Laury v Humennom

Humenné |

Piatok trinásteho. Niekto si povie, že je to ďalší bežný deň. Iný si v duchu opakuje, že prečo dnes vlastne ráno vstával z postele, keď je takýto hrozný dátum. Pre Scvč a oratko Laura v Humennom to však bol deň otvorený pre všetky dievčatá, ktoré maxistretkom začali nový školský rok. Čítať ďalej »


Misijná púť dobrovoľníkov

Misijná púť dobrovoľníkov

Vides |

Víkend 23.-25.8.2013 sa konala výročná púť dobrovoľníkov a priaznivcov saleziánskych misií v Šaštíne. Do baziliky Sedembolestnej Panny Márie sa na slávnostnú svätú omšu - začiatok a vrchol celého programu - zišli ľudia z celého Slovenska. Tento rok je výnimočný aj oslavou 20. výročia misijného dobrovoľníctva na Slovensku u bratov saleziánov a 10. výročia založenia misijnej dobrovoľníckej Čítať ďalej »


Netradičná októbrová fotosúťaž!

Netradičná októbrová fotosúťaž!

správa |

Robíte nevšedné veci? Streetwork? Misie? Zahraničie? Alebo robíte úplne obyčajné veci neobyčajne? Pošlite fotku a dokážte, že sa viete posunúť ZA HRANICE VŠEDNOSTI. Pre svoje stredisko vyhráte poukaz na nákup Albi hry podľa vlastného výberu, pre seba nekonečnú slávu na facebooku. Čítať ďalej »



Rok 2000 - 7. narodeniny

Rok 2000 - 7. narodeniny

správa |

Sedem... Sedmička je zaujímavé číslo. Jedni o nej hovoria ako o šťastnom čísle (veď ju nosil aj Backham na drese:), iní ju považujú za magické číslo (7 divov sveta), iní za rozprávkové číslo (Snehulienka a 7 trpaslíkov) a pre ďalších znamená plnosť (7 darov Ducha Svätého, 7 sviatostí a dokonca plnosť plností – keď Ježiš hovorí, že nie 7, ale 77 ráz máme odpustiť). Čítať ďalej »